Bezocht: Threads Museum Arnhem

Stoffen, verf, vilt, zijdeschilder benodigdheden, recepten. Meer dan 3000 producten online, uit voorraad leverbaar, persoonlijk contact & snelle levering.

Alle producten uit de Zijdar blogs kun je (als particulier / consument) direct bestellen op www.zijdewinkel.nl; de grootste online webwinkel in de wereld van zijde.

Voor zakelijke klanten: www.zijdargroothandel.nl

 

THREADS is een ‘draadkrachtige’ tentoonstelling die verrast en overtuigt. Met installaties, videowerken en objecten laten meer dan 25 internationale kunstenaars en vormgevers zien waar draad of textiel voor staat. Rondom de tentoonstelling, te zien tot 17 augustus, vinden talloze activiteiten plaats. Het evenementenprogramma met performances, workshops en artist talks is te vinden onder de tentoonstelling Threads op de website.

In het Pinksterweekend heb ik deze Tentoonstelling Threads bezocht in het Museum Arnhem.

Almagul Menlibayeva

Onder de indruk van Almagul Menlibayeva. Zij maakt naam met de verbeelding van een “nomadische esthetiek”. Haar video en fotowerken bevatten verleidelijke en melancholieke beelden van vrouwen gehuld in kleurrijke zijden shawls.

Chiharu Shiota – Life of Thread

Het werk van Chiharu Shiota – Life of Thread – is zowel beklemmend als fascinerend. Zij creëert haar eigen ruimtes door honderden draden te spannen in de ruimte. De draden vormen een labyrinth, dat geassocieerd kan worden met de keuzes die we moeten maken op ieder kruispunt. In Life of Thread produceert de naaimachine als het ware de draden en wordt tegelijkertijd gevangen gehouden door haar eigen product.

Aisha Khalid

En, is de voor- of achterkant van het werk van Aisha Khalid mooier? Het patroon in het werk van Aisha is ontstaan door duizenden meubelpinnen die in een kashmir kleed zijn gestoken. Kijk en oordeel zelf….

Dit zijn slechts drie van de 25 kunstenaars van deze tentoonstelling die nog tot 17 augustus te zien is en is zeker de moeite waard om te bezoeken!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>