Rihanna

De top 10 bekendste mensen die zijde dragen

De geschiedenis van zijde gaat heel ver terug. De oorsprong van zijde ligt in het oude China en speelt sinds enkele duizenden jaren een belangrijke rol in de cultuur en de economie. Vrijwel iedereen kan zijde dragen. Managers, filmsterren, loopbaanbegeleiders, tv-presentators,… Het is ook niet verwonderlijk dat zijde vandaag de dag nog steeds populair is. Maar welke bekende mensen dragen het tegenwoordig nog? Hieronder de top 10 bekendste mensen die zijde dragen:

 

1. Maxima Zorreguieta: Maxima is de echtgenote van koning Willem-Alexander der Nederlanden. De altijd keurig en tegelijkertijd modieus geklede koningin draagt met enige regelmaat zijde. Enerzijds omdat zijde een uitstraling van een bepaald statuur geeft, anderzijds omdat het representatief en modieus is. Wie herinnert zich niet de prachtige bruidsjurk van Maxima toen ze ging trouwen met Willem Alexander?

Maxima

 

2. Catherine Zeta-Jones: Deze alom geroemde actrice verschijnt met enige regelmaat in de grootste filmproducties die er zijn. Zo heeft zij onder meer ‘The Mask of Zorro’, ‘Ocean’s Twelve’ en ‘The Terminal’ op haar cv staan. Deze prachtige, gracieuze vrouw heeft ook regelmatig een zijden item in haar outfit verwerkt. En het staat haar bijzonder goed! Catherine Zeta-Jones is een voorloper op het gebied van zijden accessoires. Zo ook de sjaal…

Catharina Zeta Jones

 

3. Alicia Keys: Deze Amerikaanse artiest heeft al vele hits achter haar naam staan. Zoals zij de pianotoetsen bespeeld en tegelijkertijd zingt, is nagenoeg niet te evenaren. Ook is Alicia, als dochter van een Italiaans-Ierse moeder, erg met mode bezig. Ze zal dan ook niet terugdeinzen om zo nu en dan een zijden item te dragen. Een zijde blouse bijvoorbeeld… Opvallend en stijlvol!

Alicia Keys

 

4. David Beckham: Wie zegt dat mannen geen zijde kunnen dragen? Onzin. Neem bijvoorbeeld David Beckham. Hij is natuurlijk altijd al een stijlicoon geweest, waardoor hij ook niet zal schromen om een zijde overhemd te dragen. Naast voetballen in het veld, is hij buiten het veld niet uit de spotlights te slaan. En dat is logisch, want we kunnen iedere dag wel naar David Beckham in een zijde overhemd kijken.

David Beckham

 

5.Kanye West: Een onstuimige popartiest uit Amerika die daarentegen al jaren stabiel in de hitlijsten staat. Kanye West staat erom bekend dat hij graag met zijn outfits experimenteert. Hij draagt zowel mannen- als vrouwenkleding. Het is iemand die niet schroomt een kleurrijke zijde overhemd te dragen, en dat siert hem.

Kanye West

 

6. Brad Pitt: Wie kent hem niet? Deze goedlachse Amerikaan, die veel bij goede doelen betrokken is, staat vooraan als het gaat om mannen die op het gebied van kleding alles kunnen hebben. Zo ook zijde. In de film ‘Ocean’s 12’ verschijnt hij regelmatig in een zijden overhemd. Logisch dat hij op het witte doek verschijnt.

Brad Pitt

 

7. Rihanna: Deze ritmische ster uit Barbados verschijnt in de meest vrolijke, opvallende en stijlvolle outfits op de rode loper. We kennen haar van de vele hits uit alle top 40’s wereldwijd, maar heeft u haar wel eens in de zijden jurk gezien? Dat is ook een plaatje hoor.

Rihanna

 

8. Kim Kardashian: Bekend van de real-life soap ‘Keeping Up With The Kardashians’ en natuurlijk ook van haar huwelijk met Kanye West. Beide dragen ze vaak zijde. En of u het een leuke vrouw vindt of niet… Zijde staat haar fantastisch.

Kim Kardashian

 

9. Kate Middleton: Blijkbaar is zijde populair binnen de verschillende koninkrijken, want ook Kate Middleton, ‘The Duchess of Cambridge’, oftewel de vrouw van Prince Charles van Engeland, draagt vaak zijde. Zelfs tijdens haar zwangerschap werd Kate Middleton er niet van weerhouden om zijde te dragen.

Kate Middleton

 

10. Oprah Winfrey: Zij is al jarenlang een kijkcijferkanon op de Amerikaanse televisie. Ook zij spat regelmatig van uw beeldbuis terwijl ze een zijde outfit draagt. Een tijd geleden droeg zij een prachtige, kleurrijke zijde outfit toen zij in India was. Een eerbetoon aan de Aziatische cultuur.

Oprah Winfrey

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>