Henriette Willems

Spiritueel [zijde] schilderen – Gastblogger Henriëtte Willemse

Stoffen, verf, vilt, zijdeschilder benodigdheden, recepten. Meer dan 3000 producten online, uit voorraad leverbaar, persoonlijk contact & snelle levering.

Alle producten uit de Zijdar blogs kun je (als particulier / consument) direct bestellen op www.zijdewinkel.nl; de grootste online webwinkel in de wereld van zijde.

Voor zakelijke klanten: www.zijdargroothandel.nl

 

Spiritueel [zijde] schilderen – Gastblogger Henriëtte Willemse

Henriette Willems

Etherische zijden draad

Wanneer de zijderups zijn cocon spint, spint zij tegelijkertijd een etherische draad mee om te kunnen transformeren van rups naar vlinder. Als de cocon gesponnen wordt tot zijde behoudt de zijde te allen tijde dit etherisch- of energielichaam, echter de energie van de zijde is ‘in de war geraakt’ en heeft zijn patroon verloren.

Toevoegen van energie

Door de zijde te beschilderen geef je het patroon een nieuwe structuur, waarbij je tegelijkertijd energie kunt toevoegen. Als je je instelt als medium kun je dus aan de energie van de zijde die energie toevoegen die de betreffende persoon nodig heeft. Dit kan dus een genezend effect hebben, vooral omdat ik mij ingesteld heb als een genezend medium.

Genezende werking

Zo ben ik er toe gekomen om dit op beurzen te gaan doen. Allereerst vind ik het hartstikke leuk om te doen. Toen ik echter een sjaal voor mijn vriendin had geschilderd, kwam zij tot de ontdekking dat haar keelontsteking erdoor genas. Een door mij geschilderde sprei ligt op het bed van haar dochter en ondanks het feit dat haar dochter geen geloof hecht aan het spirituele, mag de sprei niet meer van haar bed, want zij slaapt sindsdien zo lekker.

Een stropdas heeft weer een ander persoon goed gedaan voor zijn emotie-wereld. Weer een ander vertelde dat haar rugpijn verdween als zij haar sjaal om deed en ook zij zei beter te slapen. Er is iemand wiens rugpijn verdwijnt met een stropdas; er is iemand die beter slaapt als zij haar sjaal op haar nachtkastje legt. En zo zijn er vele verschillende verhalen. Uiteraard kan ik ook speciale meditatiekussens maken.

Beschermend effect

Bovendien heeft zijde een beschermend effect tegen alle soorten negatieve invloeden van buitenaf. Tarotkaarten en kristallen bollen worden bijvoorbeeld bij voorkeur in zijde bewaard en door deze zijde te beschilderen voeg je dus een extra effect aan deze bescherming toe. Ik hen tijdens beurzen diverse malen voor collega’s een zijden zakje gemaakt voor de [tarot]kaarten.

Afgestemd op jouw energie

Na mij enige jaren bezig gehouden te hebben met het spiritueel beschilderen van zijde, heb ik een volgende stap in mijn ontwikkeling gezet. Ik beschilder inmiddels alweer sinds enkele jaren ook kleine canvasdoekjes op dezelfde manier als ik dat bij zijde schilderen doe. Ik stem mij af op jouw energie en blijf tijdens het schilderen op jouw energie afgestemd. Het is niet alleen dat de kleuren en patronen iets over jou zeggen, maar er zitten ook bepaalde lichtcoderingen in die jou op weg helpen tijdens het transformatieproces waarin jij je op dat moment bevindt of waar je naar toe onderweg bent. Ook de helende energie is natuurlijk ook aan deze kleine schilderijtjes toegevoegd.

 

Henriëtte Willemse

www.henriettewillemse.nl

 

PS. Henriëtte is overigens te vinden op Het Paranormaal Alternatief, 31 januari & 1 februari 2015. Hét grootste spirituele evenement in Nederland. Dit vindt plaats bij De Broodfabriek in Rijswijk: http://www.paranormaalalternatief.nl/. Zij staat in stand M of N12 in het looppad direct als je binnen komt.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>