Zijden stoffen & Textieldesign

ZIJDAR Natural Silk bestaat sinds 1982 en biedt een uniek concept op het gebied van zijde en textieldesign. Geen dag én geen klant is hetzelfde bij ZIJDAR Natural Silk. Met ons portfolio van honderden zijden stoffen, katoenen, linnen, wollen, zijde-mixen en andere naturals zoals hennep en ramie is er altijd een passende stof voor jouw project of toepassing. Aanvullend hebben wij een enorm assortiment aan shawls en zijden accessoires, en daarnaast ook viltmateriaal & zijde-schilder benodigdheden. Met een archief aan technieken en voorbeelden inspireren we waar nodig. Wij denken graag met je mee. Samen met ons scala aan verfstoffen maak je jouw unieke textieldesign.
Een groot voordeel is dat wij onze materialen zeer goed kennen. Adviseren en inspireren is dan ook geen probleem voor ons. Dit maakt onze prachtige en creatieve wereld van zijde voor iedereen toegankelijk. Kom je ook?

ZIJDAR Natural Silk is donateur van de Stichting Textielcommissie Nederland

De Textielcommissie.nl levert een bijdrage aan het behoud van het textiele erfgoed door middel van het verzamelen en verspreiden van kennis van historisch en hedendaags textiel. Daarmee zet zij de missie voort van de in 1962 opgerichte Textielcommissie Musea, waaruit zij is voortgekomen. De Textielcommissie.nl tracht haar doel te bereiken door het organiseren van halfjaarlijkse symposia, waarvan de voordrachten gepubliceerd worden in een jaarboek. Website: www.textielcommissie.nl

ZIJDAR Natural Silk is lid van het WEEFNETWERK

WEEFNETWERK is de vereniging van en voor wevers en weefsters, die beroepsmatig of als amateur met weven bezig zijn. Website: www.weefnetwerk.nl

ZIJDAR Natural Silk was meer dan 20 jaar verbonden aan de ISA, de International Silk Association (ISA)ISA ( 1949 – 2005): Een wereld overkoepelende organisatie van zijde producerende en zijdeconsumerende landen op het gebied van sericultuur; zijde telerij, productie en verwerking van cocons, garens en stoffen, technologie en research. De wereldwijd verslechterende economische omstandigheden en de daardoor verzwakte positie van zijdeproducenten hebben – jammergenoeg- begin 21ste eeuw geleid tot het opheffen van de associatie.

Het team

Sarah Ruijter

Sarah Ruijter

Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk

Afgestudeerd in Hospitality Management in Leeuwarden. Veel (management) ervaring opgedaan in verschillende projecten en organisaties (commercieel en non-profit). In 2010 kennis gemaakt met het inspirerende bedrijf ZIJDAR Natural Silk door een project opdracht Sales & Marketing.

De liefde voor ZIJDAR & Zijde begint te groeien....

In 2012 het ZIJDAR Silk Event mee-georganiseerd in Kasteel Assumburg Heemskerk wegens het 30-jarig bestaan.

Sinds juli 2013 de trotse eigenaresse van dit prachtige bloeiende bedrijf.

"Met passie, ondernemerschap en een duidelijke visie wil ik een totaal concept op het gebied van Zijde neer zetten. Met een gedreven team, expertise en ruimte voor ideeën en nieuwe ontwikkelingen. Welkom in de wereld van Zijde, welkom bij ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl"

Ria van Els - Dubelaar

Ria van Els - Dubelaar

Mede-oprichtster ZIJDAR, docent, blogster, voorzitter Stichting Textielcommissie Nederland

Textiel ontwerpster Ria van Els-Dubelaar heeft zich na haar opleiding als docent Nederlandse taal- en letterkunde en als docent Textiel blijvend verder ontwikkeld. De keuze voor het materiaal natuurzijde staat daarbij steeds centraal. Haar jarenlange verbondenheid aan de International Silk Association (ISA), een wereld overkoepelende organisatie van zijde producerende en zijdeconsumerende landen, heeft haar tot uniek expert gemaakt op het gebied van sericultuur, zijde productie en verwerking, en de vele boeiende cultuurhistorische aspecten van zijde. Zij leidde jarenlang de Zijdar Galerie.

Ria beheerst een enorm scala aan technieken en heeft een veelzijdige knowhow van surface design. Zij geeft trainingen en workshops in het Zijdar Atelier en is een veelgevraagd docent voor masterclasses in binnen- en buitenland.
Naast talrijke publicaties in vakbladen verschenen van haar hand de volgende boeken:
- Ria van Els-Dubelaar, Zijde; Stof tot verven, 1992, ISBN 90-21309645
- Ria van Els-Dubelaar, Dutch Felt - Vilt in Beeld, 2005, Uitgave Zijdar Book ISBN 90-9019078-3

Momenteel is zij bezig met een boek over natuurzijde, verwachte release datum mei 2015.