Lavinia Meijer

 

Officieel Persbericht

Amsterdam, 2 november 2014

Lavinia Meijer draagt jurk van Petra de Jonge

Harpiste Lavinia Meijer treed dinsdag 4 november 2014 tijdens het officiële staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Zuid-Korea op in een jurk, die speciaal voor de gelegenheid was ontworpen door modeontwerpster Petra de Jonge.

De Nederlandse Lavinia Meijer is als kind vanuit Zuid-Korea geadopteerd. Ze wilde dat de jurk haar relatie met beide landen tot uitdrukking zou brengen. Petra de Jonge heeft dat gegeven verbeeld met de kleuren oranje (ondergaande zon), donkerblauw (door De Jonge met de hand geschilderde wolkenluchten) en sprankelend zilver. Een om het lichaam draaiende sjerp zorgt voor een Aziatische touch.

Lavinia Meijer is heel tevreden over de jurk. “De jurk die Petra de Jonge voor me maakte voor het staatsbezoek optreden in Korea is een verlenging van mezelf geworden, vrouwelijk, krachtig en sierlijk. Haar ideeën die tot stand kwamen nadat ik mijn wensen had laten weten, beantwoorden aan mijn zoektocht naar een eigen identiteit in mijn kleding.”

De Jonge vond de samenwerking heel inspirerend. “Het is niet de eerste keer dat ik iets voor Lavinia heb ontworpen. Ze is heel nauw bij het ontwerpproces betrokken geweest waarbij ze heel kritisch was. Het is belangrijk ook na te denken over hoe Lavinia zit en beweegt achter haar instrument. Bijvoorbeeld door speciale aandacht te geven aan haar zijkant die gekeerd is naar het publiek. Ik vind het fantastisch om een droomjurk te hebben mogen creeëren voor zo’n inspirerende en mooie vrouw.” De Nederlandse Petra de Jonge werkte 16 jaar in Parijs voor gerenommeerde modehuizen als Kenzo, Barbara Bui en M&F Girbaud. Tegenwoordig heeft ze haar eigen atelier in Amsterdam.

 

Fotografie: Etienne Boyer

Persbericht: Camille Boyer.