Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Marmeren op (zijden) stoffen

17 februari, 2015 @ 10:00 - 16:00

- €79

Workshop Marmeren op zijden stoffen , prijs per persoon

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Eeuwenlang is de techniek van het marmeren in Europa een geheim geweest van boekbinders. In Japan, waar de techniek al sinds de 12de eeuw bekend is, wordt ze Suminagashi genoemd.
De techniek zoals wij deze hier presenteren is een simpelere, moderne methode. Het enige dat ze vraagt is wat geduld, aandacht en een beetje oefening. Voor de beginner een echt experiment, voor de gevorderden een ontdekking van de mogelijkheden en facetten.

We maken in de ochtend kennis met de theorie, en samples op zijden stoffen, bijvoorbeeld Crepe Satin en Pongee. Ook is er mogelijkheid tot marmeren op katoenen stoffen, bijvoorbeeld een fijne zachte batist. In de middag kun je rustig verder samplen, variëren en experimenteren of werken op een groter stuk, bijvoorbeeld shawl of stuk stof wat verder verwerkt kan worden tot kleding stuk of interieur Eye-catcher (kussenhoes, lampenkamp etc.)

Lestijden hele dag: 10.00 – 16.00 uur. Vanaf 09.45 staat de koffie/thee met lekkers voor je klaar. De prijs van deze workshop is € 79,00 per persoon. Prijs is incl. samples, verf en gebruik van overige materialen/gereedschappen, koffie/thee en iets lekkers. Tussen de middag gaan we uitgebreid lunchen bij Restaurant De Buurvrouw.

 

Inclusief Lunch en Materiaal

De prijs van deze workshop is € 79,00 per persoon. Prijs is incl. stoffen, verf, en gebruik van overige materialen/gereedschappen, koffie/thee en een heerlijke uitgebreide lunch bij Restaurant De Buurvrouw.

Reserveer direct voor deze workshop

Na reservering nemen wij contact met u op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Aantal personen

Gegevens

Datum:
17 februari, 2015
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€79
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Zijdar Natural Silk
Trompet 1936
Heemskerk, Noord-Holland 1967 DB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
(0)251 - 750 275