Zijde voor strikmutsjes | Vraag

Strikmutsjes advies, deze vraag is binnengekomen via onze chat.

Geachte, Voor mijn dochtertje (enkele weken oud) zou ik graag strikmutsjes willen maken. Ik heb me laten vertellen dat zijde (eventueel in combinatie met wol) ideaal zou zijn. Ik ben op zoek naar rekbaar of gebreide stof die ook in de zomer kan gedragen worden. Kan je mij hiervoor iets aanraden? Alvast dank en met vriendelijke groet, Hanne Van Camp

Hanne uit België

 

Zijde voor strikmutsjes | Antwoord

Beste Hanne,

Leuk dat je bij ons terecht bent gekomen.
De strikmutsjes voor baby’s zijn heel fijn van zijde.
Wij hebben een tweetal stoffen die gebreid zijn, en dus van nature rekbaar (breisel, tricot, jersey).

Bourette jersey

Deze is voordelig geprijsd en heeft een onregelmatige structuur. Dit komt omdat de bourette gemaakt is van korte vezels die aan elkaar gebreid zijn. De bourette is 100% diervriendelijk. De stof is alleen in natuurwit verkrijgbaar (roomkleurig van nature). De bourette kun je bij ons online vanaf 0.5 meter bestellen.

Haspelzijde jersey

De tegenhanger is de haspelzijde jersey. Deze wordt gemaakt van de langste vezels van de zijde. Deze stof is super glad en heel fijn. Deze zijde is in natuurwit verkrijgbaar, als ook zwart en kleurtjes. Bekijk onze collectie haspelzijde.

Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact op.

Hartelijke groet, With warm regards, Mit lieben Grüssen, Cordialement,
Sarah Ruijter – eigenaresse / company owner
+31(0)251 750 275

Wij zijn geopend op afspraak! Actuele informatie over workshops en openingstijden vind je online op onze website!

Is het nu een tricot of een breisel?

Haspelzijde Tricot, ook wel Jersey of breisel genoemd.

Tricot = Frans

Jersey = Engels

Breisel = Nederlands.

Jersey is geen echte stofsoort, maar een verzamelnaam voor een groep stoffen met een bepaalde breibinding. Het is een (vaak rond)gebreide rekbare stof welke enorm flexibel is. Haspelzijde betekent de meest egale soort. Het zijn de langste draden van de zijden cocon die zijn afgehaspeld zonder onderbrekingen of onregelmatigheden (natuurlijk filament).  Daardoor wordt deze stof ook regelmatig toegepast bij mensen met een beschadigde huid, door bijvoorbeeld eczeem of (brand)wonden. PS. Als tegenhanger van de haspelzijde jersey hebben wij de bourette jersey. Ook een zuiver zijden rekbare stof, maar dan van het “restmateriaal”  van de cocons die zijn opengebroken door de geboorte van de zijdevlinder; de korte stukjes van de cocon zijn aan elkaar zijn gebreid, vandaar de onregelmatige structuur.

ZIJDAR Natural Silk is dé zijde specialist van Nederland & België. We hebben een uitgebreid assortiment zijde, natuurlijke stoffen, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere creatieve textielmaterialen voor particulieren en consumenten en zakelijke klanten & studenten. Daarnaast geven we ook workshops & masterclasses en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Mail info@zijdar.nl, bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk.

Particulieren en consumenten > https://www.zijdewinkel.nl
Zakelijke klanten en studenten > https://www.zijdargroothandel.nl
Workshops > https://zijdar.nl/atelier-workshops
Showroom/winkel/groothandel > https://zijdar.nl/winkel-en-groothandel-bezoeken
Team > https://zijdar.nl/informatie/team-zijdespecialisten

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials voor volwassenen.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en VKG. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen

werken-met-was