Tweedaagse Weefontmoeting | Persbericht van Weefnetwerk

Een leuke dag om naar uit te kijken is de Tweedaagse Weefontmoeting!
In het laatste nummer van WEVEN hebben jullie al kunnen lezen dat we achter de schermen druk bezig zijn met een alternatief programma voor de Landelijke Weefdag die dit jaar niet door kan gaan. Inmiddels kunnen we melden dat het alternatief wel door gaat!

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november a.s. organiseren we een Tweedaagse Weefontmoeting
Twee dagen waarop activiteiten georganiseerd worden op zoveel mogelijk locaties verspreid over heel Nederland. Weef(gerelateerde) activiteiten waarbij we de interactie met elkaar opzoeken, waarbij we elkaar inspireren, nieuwe ideeën opdoen en onze passie delen. Kortom activiteiten waarbij we elkaar ontmoeten!

De activiteiten zijn zeer divers en uiteenlopend: workshops, demo’s en lezingen op alle niveaus. Maar ook leveranciers, musea, opleidingen en weefkringen bieden leuke en interessante activiteiten en tentoonstellingen/exposities aan. Tevens wordt gewerkt aan online activiteiten. Kortom voor iedereen is er iets te zien, te leren, te ervaren.

Vanaf half augustus starten we met de eerste vermeldingen/inschrijvingen van de activiteiten op de website van Weefnetwerk. Wekelijks worden deze aangevuld, dus houd de website goed in de gaten!

Lijkt het je leuk om zelf een activiteit te organiseren of weet je iemand die een leuke bijdrage zou kunnen leveren op een of beide dagen? Stuur een mailtje naar weefontmoeting@weefnetwerk.nl en we nemen z.s.m. contact met je op.

ZIJDAR doet ook mee

De exacte invulling van de dagen en het programma zijn we nog aan het puzzelen (weven) op locatie van ZIJDAR. We houden je op de hoogte. En hopen dat je deze dagen vast vrij plant in je agenda 🙂

 

ZIJDAR Natural Silk is dé zijde specialist van Nederland & België. We hebben een uitgebreid assortiment zijde, natuurlijke stoffen, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere creatieve textielmaterialen voor particulieren en consumenten en zakelijke klanten & studenten. Daarnaast geven we ook workshops & masterclasses en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Mail info@zijdar.nl, bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk.

Particulieren en consumenten > https://www.zijdewinkel.nl
Zakelijke klanten en studenten > https://www.zijdargroothandel.nl
Workshops > https://zijdar.nl/atelier-workshops
Showroom/winkel/groothandel > https://zijdar.nl/winkel-en-groothandel-bezoeken
Team > https://zijdar.nl/informatie/team-zijdespecialisten

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials voor volwassenen.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en VKG. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen

werken-met-was