Gastblogger Nicole Kruger | introductie

​Gastblogger Nicole Kruger is deze zomer gestart met bloggen voor ZIJDAR. Wij stellen haar even aan jou voor:

Wie ben ik?

Ik ben Nicole Kruger en 5 jaar geleden begon ik (weer) met zijdeschilderen. Waarom? Omdat ik nog steeds die 5 kleine potjes zijdeverf in mijn kast had staan waar ik al jaren iets mee wilde gaan doen. Mijn eerste zijdeschildeperiode, 30 jaar geleden, was maar een korte kennismaking. Dat blijkt wel uit het feit dat ik maar 5 kleurtjes had. Inmiddels zijn we 5 jaar en aardig wat potjes verf verder. Tot mijn plezier heb ik al veel mensen kennis kunnen laten maken met zijdeschilderen. Mijn motto is: ‘Iedereen kan zijdeschilderen’.

Nicole Kruger | Onss atelier

Mijn zijde is nu ook te zien bij Onss Createlier aan de Schakel 2 in Oss. Onss Createlier is voor kunstenaars, kunst-makers en mensen die hun hobby willen professionaliseren. Er worden zelfgemaakte unieke producten verkocht, kunstenaars zijn er aan het werk met hun ambacht, kunst of hobby en er worden creatieve workshops gegeven. Ik zal daar op vrijdag regelmatig te vinden zijn. Loop eens binnen.

Nicole Kruger | Workshops

​Zijdeschilderen heeft zoveel mogelijkheden dat er altijd wel een techniek is die je aanspreekt. Een keuze maken uit een van de volgende workshops zal dan ook niet zo moeilijk zijn. I.v.m. Corona en de beperkte ruimte op mijn zolderatelier, werk ik op dit moment alleen op afspraak en in kleine groepjes. Ook dat heeft natuurlijk zijn voordelen.

Ben je wel heel erg toe aan een ontspannen creatief momentje, maar wil je liever niet in een groep, neem ook even contact met me op. Dan bespreken we de mogelijkheden. Als je zelf over een grote ruimte beschikt, kan ik natuurlijk een workshop op locatie te geven (mits de regels van het RIVM gevolgd kunnen worden). In dit geval is het aantal deelnemers afhankelijk van de grootte van de ruimte. Op mijn eigen website vind je een kort overzicht van mijn ‘succes’ workshops. Tip: je kunt bij elke workshop even door de foto’s scrollen om verschillende voorbeelden te zien.

Blog voor ZIJDAR & Zijdewinkel.nl

Mijn kennis en ervaringen deel ik graag met jou via deze blog voor ZIJDAR & Zijdewinkel.nl. De materialen waarmee ik aan de slag ga ontvang ik van ZIJDAR & Zijdewinkel.nl. In mijn blog deel ik tips, ervaringen en natuurlijk het resultaat. Ook vind ik het heel leuk om praktische toepassingen te bedenken zoals een stukje stof op houten tijdschrijftenhouders, een sjaaltje in je haren, om je pols of juist om je hals.

Zijdar is dé zijde specialist van Nederland & België We hebben een uitgebreid assortiment zijde, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere textielmaterialen voor particulieren en zakelijke klanten. Daarnaast geven we ook workshops en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk of ga naar de website

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en daarbij lid van de AdviesRaad. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen

Devoreren en vilten

Geplaatst op: 14 september 2021

Armbreien, is dat niet heel moeilijk?!

Geplaatst op: 14 september 2021

Wat is lontwol en wat kun je ermee?

Geplaatst op: 14 september 2021