In het atelier

Dertig zakken lontwol van drie kilo vulden we deze week. Daarbij hoorden dertig dames die in ons atelier deze week een deken kwamen breien. De meesten kwamen twijfelend binnen, gaat het mij wel lukken? We kunnen jullie vertellen: het is iedereen gelukt! En dat is het leuke, het lukt iedereen!

Ontspannen

Je gebruikt bij het armbreien je armen als breipennen. Met deze techniek is breien met deze prachtige XXL lontwol absoluut niet moeilijk.Ok, we geven toe: het opzetten is even opletten, maar als je die eenmaal doorhebt kun je echt gaan breien en dan is het easy peasy! Je breit van de ene arm naar de andere arm en je zit dus volledig in de wol. Naar het toilet gaan of koffie drinken is daardoor lastig, maar als je eenmaal zo lekker aan het breien bent geslagen is dat ook helemaal niet meer belangrijk. De kwebbelende en iet wat onwennige club dames verandert in een oase van rust. Iedereen pakt een heerlijk zen moment. Want dat is het echt. Even gedachteloos iets maken met je handen / armen is echt super ontspannend! Willen we dat niet allemaal in deze gekke, roerige tijd?

Woondeken

Als je eenmaal weet wat we bedoelen met de breitermen visje, namaste en v-tjes, dan is het breien een fluitje van een cent en brei je in een mum van tijd een heerlijke woondeken in elkaar. Met drie kilo wol brei je een deken van ongeveer 1.00 x 1.50. Super leuk voor op de bank, als sprei over het bed of als boxkleed. Onze lontwol is gemaakt van 100% wol, puur natuur. Het is dus lekker zacht en heerlijk warm.

Zelf maken

In dertig huizen liggen de deze week gemaakte dekens te pronken. Wil jij ook aan de slag met het breien van zo’n toffe woondeken van XXL lontwol? We hebben verschillende workshops gepland de komende maanden. Check onze workshop agenda en meld je aan voor een gezellige workshop!

 

 

 

Zijdar is dé zijde specialist van Nederland & België We hebben een uitgebreid assortiment zijde, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere textielmaterialen voor particulieren en zakelijke klanten. Daarnaast geven we ook workshops en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk of ga naar de website

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en daarbij lid van de AdviesRaad. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen

Devoreren en vilten

Geplaatst op: 31 augustus 2021

Wat is lontwol en wat kun je ermee?

Geplaatst op: 31 augustus 2021