Vraag van onze klant

Beste,

Onlangs had ik jullie website bezocht en zag ik dat jullie diverse zijde verkopen, erg mooi! Wij zijn op zoek naar hoog kwaliteit zijde stoffen vrij van giftige chemicaliën zoals formaldehyde. Mijn vraag was of jullie deze verkopen en ook kunnen aantonen dat de stoffen geen giftige chemicaliën bevatten?

Ik hoop van jullie te horen!

Vriendelijke groeten,

NN

Wat is formaldehyde eigenlijk?

Formaldehyde of methanal is een gas met een zeer sterke, onaangename geur. Het is de eenvoudigste organische verbinding uit de stofklasse der aldehyden. Formaldehyde is giftig. Het is één van de belangrijkste redenen om je kleding te wassen alvorens je jouw kleding zelf aantrekt. Of bij je kinderen / baby. Nog even los van alle mensen die in een winkel ook al aan jouw kleding hebben gevoeld en deze hebben gepast.

Gebruik in onze containers voor zijde

  1. Het gebruik van formaldehyde is nodig om te voorkomen dat er ziektes door insecten worden overgebracht van het ene naar het andere land / continent door transport van goederen
  2. Het gebruik van formaldehyde wordt toegepast bij hout producten en groot goed. De containers voor gemixte handelsgoederen worden niet ingespoten.
  3. Onze zijde (en katoen) uit china en india zijn zo kostbaar qua inkoop dat wij niet hele containers kunnen vullen met eigen goederen. Dus onze stoffen worden bij de containers van gemixte handelsgoederen vervoerd. Bij aankomst in de haven worden onze goederen eruit gehaald en gaan deze verder voor transport.
  4. Heel soms gaat het vervoer bij luchtvracht, en bij aankomst douane worden deze opnieuw gesorteerd

Conclusie

Er is GEEN risico dat onze stoffen worden in aanraking komen met formaldehyde.

Zijdar is dé zijde specialist van Nederland & België We hebben een uitgebreid assortiment zijde, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere textielmaterialen voor particulieren en zakelijke klanten. Daarnaast geven we ook workshops en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk of ga naar de website

Patrick van der Heide
Patrick van der Heide

Andere interessante artikelen

Wol voor vilten!

Geplaatst op: 19 april 2019

De sneeuwverftechniek

Geplaatst op: 19 april 2019