Chunky garen, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Ze staan bekend als zachte, soepele garen: zeer geschikt voor het haken of breien van truien, mutsen, sjaals of dekens. Chunky garen voor handbreien zijn erg praktisch omdat het grovere garen zijn dan bijvoorbeeld wol. De garen zijn daarom makkelijker vast te houden waardoor het breien een stuk vloeiender gaat!

Wat is het verschil met ‘normale’ garen?

Bij het verschil in garen kijk je in de meeste gevallen naar de dikteaanduiding. Chunky betekent letterlijk vertaald: dik. Oftewel: chunky garen zijn dikke garen. En dat is dan ook gelijk het grootste verschil tussen chunky garen en ‘normale’ garen.

Door het verschil in dikte ontstaat er ook verschil in het breien. Want waar je bij normale garen gebruikmaakt van breipennen of -naalden, is het bij chunky garen fijner om te breien met je handen. Geen verschillende soorten en maten breinaalden, maar gewoon ouderwets handbreien dus!. Extra handig, want je handen raak je niet zo snel kwijt 😉

Daarnaast gaat breien met chunky garen vaak veel sneller dan breien met dunnere garen. Dat is vooral een voordeel als je niet veel tijd hebt of je meerdere breiprojecten hebt lopen!

Een tof Halloweenitem maken met chunky garen

Halloween komt er bijna aan! Hoe leuk is het om met jouw chunky garen een tof Halloweenitem te maken? Een griezelig deken, een trui met pompoenen of misschien wel een beangstigende spin. Doordat chunky garen voor handbreien ideaal zijn voor dit soort projecten, maak je snel en gemakkelijk de mooiste creaties.

Bovendien is het voordeel van chunky garen dat het een echt garen is van hoge kwaliteit. Dat voel je tijdens het werken en zie je in het eindresultaat. Voor welk Halloweenitem ga jij?

 

Voor vragen of advies over chunky garen voor handbreien ben je bij ons aan het juiste adres! Neem met ons contact op: dan helpen we je graag verder. Ook eens creaties maken met bijvoorbeeld lontwol? Neem dan een kijkje in onze shop!

ZIJDAR Natural Silk is dé zijde specialist van Nederland & België. We hebben een uitgebreid assortiment zijde, natuurlijke stoffen, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere creatieve textielmaterialen voor particulieren en consumenten en zakelijke klanten & studenten. Daarnaast geven we ook workshops & masterclasses en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Mail info@zijdar.nl, bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk.

Particulieren en consumenten > https://www.zijdewinkel.nl
Zakelijke klanten en studenten > https://www.zijdargroothandel.nl
Workshops > https://zijdar.nl/atelier-workshops
Showroom/winkel/groothandel > https://zijdar.nl/winkel-en-groothandel-bezoeken
Team > https://zijdar.nl/informatie/team-zijdespecialisten

Team ZIJDAR Natural Silk
Team ZIJDAR Natural Silk

Andere interessante artikelen

werken-met-was