Tijdschrift Impressie Turkije

Sinds 1 april van dit jaar is het digitale tijdschrift Impressie Turkije online. Het is een tweemaandelijks magazine met reportages en artikelen over Turkije en enkele typische tijdschriftitems als een puzzel, een kennisquiz en muziek. In de zomer van 2005 kwam ik met twaalf kratten aan persoonlijke bezittingen naar Turkije, met als doel: schrijfster worden. In die opzet slaagde ik, ondertussen steeds meer in de ban rakend van het land waar ik nu woonde. Mijn drang te willen doorgronden en mijn talent te kunnen verwoorden, vormen een dynamische combinatie waarmee ik van Impressie Turkije een onderscheidend magazine wil maken. Een magazine dat blijft verrassen en boeien. Elke editie weer.

ZIJDE, een vorstelijk weefsel

Er was eens een Chinese keizerin met de naam Xi Lingshi. Op een dag zat Xi Lingshi in de paleistuin onder een moerbeiboom thee te drinken toen er plots een cocon van de zijderups in haar kopje viel. Voorzichtig probeerde ze de cocon uit haar thee te vissen en zag tot haar verbijstering hoe deze zich ontrolde tot een superdunne, prachtig glanzende draad. Xi Lingshi was verrukt en verzamelde 1000 cocons uit de moerbeibomen in de paleistuin, omdat ze er een gewaad voor de keizer van wilde laten weven. Terug in het paleis, vertelde ze het verhaal aan haar echtgenoot, Keizer Huangdi. Toen ze hem de cocons en de spindraad liet zien, stelde de keizer voor: “Waarom observeer je die beestjes niet een tijdje om te ontdekken hoe ze die mooie draad spinnen?” Dat deed de keizerin en zo leerde ze de levenscyclus van de zijdemot kennen.

Het volledige artikel lees je hier

Win een zijden sjaal!

In de zesde editie die op 1 februari zal verschijnen, komt een artikel te staan over zijde. Voor de kennisquiz heb ik een toepasselijke prijs gevonden in de vorm van een echt zijden sjaal. Deze is door de Zijdewinkel beschikbaar gesteld. De zijdewinkel is dé zijdespecialist van België en Nederland! De Zijdewinkel verzorgt workshops in diverse textiele werkvormen en je kunt er talloze materialen bestellen. Zijde natuurlijk, maar ook wol en allerlei accessoires die je nodig hebt om de mooiste creaties te maken!

 

Zijdar is dé zijde specialist van Nederland & België We hebben een uitgebreid assortiment zijde, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere textielmaterialen voor particulieren en zakelijke klanten. Daarnaast geven we ook workshops en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk of ga naar de website

Patrick van der Heide
Patrick van der Heide

Andere interessante artikelen

Wol voor vilten!

Geplaatst op: 19 april 2019

De sneeuwverftechniek

Geplaatst op: 19 april 2019

ZIJDAR Zomerweek JAPAN!

Geplaatst op: 19 april 2019