Creatieve workshop Leren zijdeschilderen

Heb jij altijd al willen leren zijdeschilderen? Volg dan een techniekles Leren Zijdeschilderen en start met jouw nieuwe hobby!

 

Voor wie is Leren Zijdeschilderen geschikt?

We werken in kleine groepen van maximaal 6 cursisten. Kennis of ervaring is niet nodig, we beginnen vanuit de basis. Deze cursus is geschikt wanneer je het leuk vindt om eens kennis te maken met zijdeschilderen als hobby, of omdat je dit leuk vindt om eens te doen met vriendinnen of familie. We werken in een informele sfeer, met persoonlijke begeleiding, en er is veel gelegenheid tot vragen stellen. Ook hangen er tal van voorbeelden ter inspiratie. In de showroom beneden kun je bovendien heerlijk rondkijken tussen alle materialen en deze desgewenst direct meenemen naar huis om verder aan de slag te gaan. De workshop is geschikt voor iedereen die wil leren om te zijdeschilderen. Onze docenten hebben veel ervaring en hebben alle informatie en kennis paraat om te helpen met de basis voor het zijdeschilderen.

 

Wat leer je bij deze cursus?

We nemen je een dag lang mee in de wondere wereld van zijde. Zijde is een prachtig natuurlijk materiaal met glans en souplesse. Wanneer je weet hoe je dit kunt beschilderen kun je jouw eigen touch aan kleding en kunstwerken van zijde geven. Je hebt voor deze techniekles geen kennis of ervaring nodig, want we beginnen vanuit de basis. In de ochtend gaan we aan de slag met zijdeverf en in de middag met textielverf. Je leert zo beide verven en hun voor- en nadelen kennen. We leren je verder vier technieken waarmee je de zijde kunt bewerken: nat-in-nat, zout, serti als contourmiddel en sertie decoratief. Op deze manier krijg je een stevige basis om het zijdeschilderen zelf thuis verder op te kunnen pakken.

Om jouw gemaakte werk mooi te houden, zijn er voor de twee verschillende verven ook twee verschillende fixeer methodes. We laten jou zien hoe je zijdeverf heel gemakkelijk thuis in de snelkookpan kunt fixeren, maar ook hoe je de textiel verf door middel van de strijkbout fixeert.

 

Locatie workshop

Onze workshops worden gegeven in ons atelier op De Trompet 1936 in Heemskerk. Je reist er eenvoudig naar toe met auto of openbaar vervoer. Bekijk de route voor meer informatie.

 

Boeken van deze workshop

Beschikbare data en het boeken van jouw les Leren Zijdeschilderen kun je hier doen.

 

ZIJDAR Natural Silk is dé zijde specialist van Nederland & België. We hebben een uitgebreid assortiment zijde, natuurlijke stoffen, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere creatieve textielmaterialen voor particulieren en consumenten en zakelijke klanten & studenten. Daarnaast geven we ook workshops & masterclasses en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Mail info@zijdar.nl, bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk.

Particulieren en consumenten > https://www.zijdewinkel.nl
Zakelijke klanten en studenten > https://www.zijdargroothandel.nl
Workshops > https://zijdar.nl/atelier-workshops
Showroom/winkel/groothandel > https://zijdar.nl/winkel-en-groothandel-bezoeken
Team > https://zijdar.nl/informatie/team-zijdespecialisten

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials voor volwassenen.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en VKG. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen

werken-met-was