Project Hermès

Welkom bij mijn blog! Samen met Sarah van @zijdewinkel.nl ben ik aan de slag gegaan met het idee: ‘Maak je eigen ‘Hermès’. Het idee is een super zomers sjaaltje dat je in je haar kunt dragen, als fashion item kunt gebruiken of … er blijken zoveel mogelijkheden te zijn. Ter inspiratie zoek ik op google naar Hermès. Mijn eerste resultaat: Ben je op zoek naar de perfecte ‘Hermès’ sjaal?

Perfect is een woord dat niet zo lekker in mijn woordenboek past. Gelukkig kan ik met het zijdeschilderen aan de slag met mijn eigen ideeën, of die nu perfect zijn of niet ; -).. Ik maak hiermee wel mijn eigen Hermès. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen tijdens dit ‘Project Hermès’? Lees dan lekker verder en laat me weten wat je ervan vindt. Wie weet heb je wat aan mijn tips en hopelijk krijg je zelf zin om zo’n hippe unieke ‘Hermès’ te maken.

Aan de slag

En ja hoor, daar kwam het pakketje van Zijdewinkel. Spannend want ik wist ook niet wat erin zou zitten. Ik bekeek de inhoud en dacht hmmm dat is eigenlijk niet zo veel. Dat is goed nieuws want het betekent dat je ook helemaal niet zoveel materialen nodig hebt om zo’n super leuk sjaaltje te maken.

Dit zat er in het pakketje:

 • 50 x 140 cm Twil 10 | 100% zijde
 • 50 ml javanna textielvef pistache
 • 50 ml javanna textielverf roze
 • 50 ml javanna textielverf citroengeel
 • 1 tube pebeo serti zwart

Natuurlijk zijdeschilder ik al langer, dus ik heb uit mijn basisvoorraad de volgende materialen gebruikt:

 • Verstelbaar spanraam tot 1 meter
 • Drietandspunaises
 • Kwasten
 • Afplakband
 • Grof zout
 • Verdwijnstift

Omdat mijn uitgangspunt altijd is: ‘iedereen kan zijdeschilderen’ heb ik even de tijd genomen om te bedenken hoe ik dat het beste aan kon pakken. Ook heb ik even een moodbordje gemaakt om de materialen te verkennen. Normaal schilder ik op een dunne Pongé en deze prachtige dikke twill 10 is echt andere zijde.

Tips

Direct tip 1: maak eerst een proeflapje!
Tip 2: doe wat van de verf in een pipetflesjes. Je hebt steeds maar weinig nodig.

Nog steeds benieuwd? Je leest mijn eerste ervaringen in mijn volgende blog!

ZIJDAR Natural Silk is dé zijde specialist van Nederland & België. We hebben een uitgebreid assortiment zijde, natuurlijke stoffen, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere creatieve textielmaterialen voor particulieren en consumenten en zakelijke klanten & studenten. Daarnaast geven we ook workshops & masterclasses en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Mail info@zijdar.nl, bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk.

Particulieren en consumenten > https://www.zijdewinkel.nl
Zakelijke klanten en studenten > https://www.zijdargroothandel.nl
Workshops > https://zijdar.nl/atelier-workshops
Showroom/winkel/groothandel > https://zijdar.nl/winkel-en-groothandel-bezoeken
Team > https://zijdar.nl/informatie/team-zijdespecialisten

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials voor volwassenen.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en VKG. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen

werken-met-was