Wil jij graag leren marmeren?

In onze workshop Leren Marmeren nemen we je mee in de wondere wereld van de marbling techniek. Marmeren is een ontzettend leuke, bijzondere techniek die zowel op papier, als op stof (zijde!) uitgevoerd kan worden. Deze techniek is makkelijk en snel en ook heel geschikt voor kinderen.

Marmeren is ontstaan in China, zo’n 2000 jaar geleden. Het werd toen voornamelijk gedaan op papier. In de 12e eeuw werd het populair in Japan, waar het suminagashi, oftewel drijvende inkt werd genoemd. In de 16e eeuw verspreidde de techniek in India en Perzië. Vervolgens kwam men in Turkije met een soortgelijke techniek, ebru. Vandaag de dag wordt gemarmerd papier in grote hoeveelheden in Venetië gemaakt, vooral door boekbinders.

Leren marmeren van A tot Z

Bij het marmeren gebruiken we zogeheten marmergrond, een soort gomwater dat de juiste dikte en stroperigheid heeft om speciale marmerverf te dragen. Je kunt met deze verf dan ook dessins maken op de marmergrond. Wanneer je vervolgens jouw papier of stof op dit beschilderde oppervlak legt, geeft de verf een afdruk op jouw materiaal. Marmeren is magisch en verbaast jong en oud! Om de verf in speciale vormen en patronen te laten lopen zijn er meerdere technieken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kam. Ongelofelijk leuk en verrassend!

Kosten – All inclusief! En 10% korting in de winkel!

Koffie, thee, water en wat lekkers wordt je gratis aangeboden. De materialen waarmee je werkt en de gereedschappen zijn All Inclusief. Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

Workshop boeken

Ben je benieuwd naar deze leuke techniek? Er staat bij ons regelmatig een techniekles marmeren op het programma! Meld je aan via onze workshop agenda.

Heb je vragen over deze of een andere workshop? Neem gerust contact op.

 

 

ZIJDAR Natural Silk is dé zijde specialist van Nederland & België. We hebben een uitgebreid assortiment zijde, natuurlijke stoffen, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere creatieve textielmaterialen voor particulieren en consumenten en zakelijke klanten & studenten. Daarnaast geven we ook workshops & masterclasses en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Mail info@zijdar.nl, bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk.

Particulieren en consumenten > https://www.zijdewinkel.nl
Zakelijke klanten en studenten > https://www.zijdargroothandel.nl
Workshops > https://zijdar.nl/atelier-workshops
Showroom/winkel/groothandel > https://zijdar.nl/winkel-en-groothandel-bezoeken
Team > https://zijdar.nl/informatie/team-zijdespecialisten

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials voor volwassenen.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en VKG. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen

werken-met-was