Wat is het uiterlijk van de zijden stof die je zoekt?

Naar welk uiterlijk van de zijden stof ben je op zoek? Dit kan je helpen in je keuze die je maakt om een zijden stof online te bestellen of in onze winkel en groothandel te kopen.

Je kunt een eerste selectie maken op

  • Uiterlijk zijden stof: glans
   • Glanzende stoffen zijn bijvoorbeeld een pongee zijde, een crepe de chine zijde en een twill zijde. Allemaal zijn ze met hun glans ook heel verschillend. Een pongee is een gladde zijde, een crepe de chine zijde heeft een beetje een korrelige structuur (wel heel fijntjes hoor) en een twill zijde heeft een schuin lijntje, een keperbinding.
   • Een sterk glanzende stof is een satijn. Satijn is een binding. Er bestaat ook polyster satijn of katoen satijn. Onze zijden satijn stoffen zijn 100% zijde. Naast satijn is er ook crepe satin. Crepe is overdraaid garen en mat. Satin is satijn binding en dus glanzend. Deze zijde heeft 2 verschillende kanten en kan dus ook op 2 verschillende manieren gedragen worden; met de glanzende kant naar buiten of de glanzende kant op de huid en de matte kant naar buiten.
   • Matte zijde stoffen; dit zijn bijvoorbeeld de chiffon of de crepe georgette. Wederom crepe, van het overdraaid garen. Een georgette is wat dikker dan de luchtige chiffon zijde.
  • Uiterlijk zijden stof: structuur

 

Hulp nodig met het uiterlijk van de zijde?

Kunnen we je helpen met de stofkeuze? Of meer vertellen over het uiterlijk van een bepaalde stof? Neem gerust contact met ons op.

ZIJDAR Natural Silk is dé zijde specialist van Nederland & België. We hebben een uitgebreid assortiment zijde, natuurlijke stoffen, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere creatieve textielmaterialen voor particulieren en consumenten en zakelijke klanten & studenten. Daarnaast geven we ook workshops & masterclasses en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Mail info@zijdar.nl, bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk.

Particulieren en consumenten > https://www.zijdewinkel.nl
Zakelijke klanten en studenten > https://www.zijdargroothandel.nl
Workshops > https://zijdar.nl/atelier-workshops
Showroom/winkel/groothandel > https://zijdar.nl/winkel-en-groothandel-bezoeken
Team > https://zijdar.nl/informatie/team-zijdespecialisten

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials voor volwassenen.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en VKG. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen

werken-met-was