Batik: Werken met warme was

Het is altijd een verrassing om te zien wat het team van Zijdar voor ons bedacht heeft voor onze regiodag van de Vilt Kontakt Groep, afgekort VKG. Dit keer werd er gekozen voor: Werken met was, modern batik techniek.

 

Informatie over de batik techniek:

Je kunt werken met was op alle natuurlijke stoffen. Deze dag is er gekozen voor een zuiver zijden chiffon, welke je later nog kunt vilten met naaldvilt en een prachtige ecru wollen etamine. Ook kan je deze later nog vilten. De stoffen ca. 45 x 45 cm en worden opgespannen op een raam met driepuntspunaises. We werken met de warme soya was en kwasten, en combineren dit met textielverf van Arasilk. Een maat om er thuis een kussenhoes van te maken.

 

Informatie over Soya Was

Soya was of Soy wax is een revolutionair alternatief voor andere wassoorten die gebruikt worden als reserveringsmiddel. Soy wax is een natuurlijk product gemaakt van soja bonen. Het koelt trager af dan andere wassoorten, waardoor het uiterst geschikt is om te gebruiken met stempels of stencils enerzijds en voor toepassingen waar de stof gevouwen of in de was gedoopt wordt. Aangezien soy was milieuvriendelijk en niet-toxisch is, is het gebruik ervan in keukens en studio’s meer aangewezen dan de andere wassoorten. De Soy wax tast geen septische putten of pijpleidingen aan en het is eveneens biologisch afbreekbaar.

 

Bericht van de VKG

Het was weer een inspirerende ochtend/middag waar in we veel geleerd hebben. Zoals over de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van werken met warme was. Met heel veel dank voor Alisa Matsumoto, onze docent voor deze dag, die met veel geduld ons de fijne kneepjes van het werken met warme was heeft geleerd.

En graag weer tot een volgende keer! Willeke en Mathilde

 

Groepsarrangement boeken

Wil je zelf graag deze, of een andere workshop boeken, neem dan gerust contact met ons op.

ZIJDAR Natural Silk is dé zijde specialist van Nederland & België. We hebben een uitgebreid assortiment zijde, natuurlijke stoffen, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere creatieve textielmaterialen voor particulieren en consumenten en zakelijke klanten & studenten. Daarnaast geven we ook workshops & masterclasses en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Mail info@zijdar.nl, bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk.

Particulieren en consumenten > https://www.zijdewinkel.nl
Zakelijke klanten en studenten > https://www.zijdargroothandel.nl
Workshops > https://zijdar.nl/atelier-workshops
Showroom/winkel/groothandel > https://zijdar.nl/winkel-en-groothandel-bezoeken
Team > https://zijdar.nl/informatie/team-zijdespecialisten

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials voor volwassenen.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en VKG. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen