Doe jij ook mee met de ZIJDAR Zomerweek 2022?

De 5e editie van de ZIJDAR Zomerweek vindt dit jaar plaats van 4 t/m 8 juli 2022 in het Noord Hollandse Heemskerk.

 

ZIJDAR Zomerweek 2022

Op dit moment legt textieldocent Ria van Els-Dubelaar de laatste hand aan de nieuwe ZIJDAR Zomer week. De laatste voorbesprekingen met gastdocenten en het inventariseren van benodigde zijden stoffen en materialen voor de textielweek met als thema ‘Veranderend Landschap/ Changing Landscape”.

Dit jaar is de vijfde editie voor textielliefhebbers van elk niveau en achtergrond. Eerdere edities hadden thema’s als Letters, Floraal, Portretten en Japan.

 

5 dagen lang vakantie en textieldesign in de zomer

Deelnemers werken vijf dagen onder leiding van vakdocenten in Heemskerk. Oriënteren zich, ontwerpen in vorm en kleur en realiseren met zijde en verf tot een eigen vertaling van liefde tot het landschap. Het hands-on programma wordt verrijkt met atelierbezoeken aan Schilderatelier Rob de Reus en Studio Jas & Cal.

De omringende polders, kastelen, duinen en het strand garanderen een mooie vakantiestek .

Gastdocenten zijn Nora van Klingeren, Yvonne Zomerdijk, Britt Ottens en uit België Tania Verhasselt. Zij zijn vakdocent in respectievelijk vilten, druktechnieken, weken met mos, en mixed media.  Allen met een eigen invalshoek op het thema en sterk in het begeleiden van idee tot realisatie.

———————————————————————

Alle informatie en het programma van dag tot dag vind je hier: www.zijdar.nl/zomerweek2022.

Vragen over dit bericht? Neem gerust contact met ons op.

ZIJDAR Natural Silk is dé zijde specialist van Nederland & België. We hebben een uitgebreid assortiment zijde, natuurlijke stoffen, lontwol voor XXL breien, viltmaterialen, verven en andere creatieve textielmaterialen voor particulieren en consumenten en zakelijke klanten & studenten. Daarnaast geven we ook workshops & masterclasses en kun je bij ons terecht voor advies. Heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Mail info@zijdar.nl, bel 0031(0) 251 750 275 of kom langs in de showroom/winkel/groothandel in Heemskerk.

Particulieren en consumenten > https://www.zijdewinkel.nl
Zakelijke klanten en studenten > https://www.zijdargroothandel.nl
Workshops > https://zijdar.nl/atelier-workshops
Showroom/winkel/groothandel > https://zijdar.nl/winkel-en-groothandel-bezoeken
Team > https://zijdar.nl/informatie/team-zijdespecialisten

Zijdar
Sarah Ruijter
Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk, Zijdewinkel.nl, september18.nl

Sinds 2013 ben ik de eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk (est. 1982) en Zijdewinkel.nl (est. 1992).
In 2018 richtte ik het succesvolle DIY bedrijf september18.nl op; de maandelijkse doe-het-zelf box aan huis rondom textiel met video tutorials voor volwassenen.
Vanuit ZIJDAR en Zijdewinkel.nl heb ik talloze bedrijven en mensen geholpen rondom zijde. Van douane tot Studio Drift met de Shylights voor het Rijksmuseum. Van bruid tot baby. Van theater tot NKI-AVL. Stoffen, verven, workshops. Zijde is mijn passie en die deel ik graag. Mijn concept op het gebied van woondekens XXL breien is al jaren een daverend succes. Ik ben lid van de Textielcommissie.nl en VKG. In 2019 opende ik mijn eigen ZIJDE-Museum in ons pand van ZIJDAR en Zijdewinkel.nl. Hier delen we ook onze kennis rondom zijde.

Andere interessante artikelen

werken-met-was