De helende werking van zijde

Energetische straling

Zijde staat bekend om haar helende werking en bescherming tegen energetische straling. Haar toepassing in interieur is dan ook bekend en wordt veelvuldig toegepast. Bijvoorbeeld met een zogeheten “woningharmonisator” bijvoorbeeld van Thijs Tjaden Woonbiologie. Hier is ook zijde in verwerkt (zijden veters, crepe satin, rechts op de foto).

Tjaden Woonbiologie informeert en adviseert haar klanten over diverse producten en diensten die kunnen bijdragen aan een prettigere leefsfeer en een betere energiehuishouding in uw woning, uw bedrijf of dierenverblijf.

Tegenwoordig staan veel mensen ’s ochtends vermoeider op dan dat zij de avond daarvoor naar bed gingen, of transpireren hevig tijdens de slaap. Hoofdpijn, slaapstoornissen, bedplassen bij de kleineren onder ons, maar bijvoorbeeld ook concentratiestoornissen, kunnen worden veroorzaakt door het slapen in een belaste slaapkamer.

Deze belasting kan diverse oorzaken hebben. Wij zullen ons hier zo veel mogelijk beperken tot drie van deze mogelijke oorzaken.

  • Belasting veroorzaakt door o.a. zendmasten, wifi routers en mobiele telefoons (elektrosmog)
  • Belasting veroorzaakt door natuurlijk energiebanen (geopathogene belasting)
  • Belasting veroorzaakt door slechte ventilatie

Feng shui

Zijde wordt ook toegepast als natuurlijke beschermer in de helmen van astronauten bij de terugkeer door de dampkring naar de aarde.

Zijde is ook een belangrijk onderdeel in de toepassing van Feng Shui. Zie artikel in “Over Zijde”pagina 29. Harmonie tussen mens, natuur en vormgeving.